Workshop de constelatii: Fa pace cu tine!

Sa traim in pace cu noi insine ar trebui sa fie la fel de natural ca si actul de a respira, insa multi dintre noi luptam zi de zi pentru putina “liniste”. Cand suntem impacati cu noi  viata isi urmeaza firesc cursul  si totusi ne angajam intr-o lupta si o intrecere continua cu noi insine. Sa fim in control ne da sentimentul de siguranta, dar putem fi in siguranta si cand traim situatii pe care nu le putem controla. Pacea apare atunci cand gasim echilibrul dintre a schimba ce poate fi schimbat si a accepta si a lasa sa fie ceea ce nu putem controla. Iar adevarata intelepciune este sa reusim sa facem diferenta dintre cele doua.

De ce ne este totusi asa de greu sa facem pace cu noi insine? Sa lasam sa treaca – situatii, patternuri, emotii- poate fi uneori resimtit ca si cum am renunta la o parte din noi insine sau la cine eram in momentul in care evenimentul s-a intamplat. E cu atat mai greu cu cat ne-am construit identitatea in baza a ceea ce ni s-a intamplat. Dar noi nu suntem nici experientele, nici emotiile noastre. Noi suntem cei care experimentam si aveam capacitatea de a alege sa lasam sa treaca sau nu.

Va invit la un workshop de autocunoastere si descoperire prin metoda constelatiei. Ve invit sa exploram impreuna “partile” din noi cu care ne este greu sa intram in contact si cu care ne “razboim” in viata de zi cu zi. O privire mai clara ne va ajuta sa intelegem in ce fel aceasta lupta conduce la autosabotaj si ne impiedica evolutia fireasca. Cand reusim sa asezam in acceptare si armonie parti din noi , totul decurge firesc si capata sens, ca intr-un puzzle pe care ne-am straduit multa vreme sa il rezolvam.

Metoda este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentatii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Duminica, 23 aprilie, in intervalul 9:30 – 18:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ne poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

Mihaela Roman, organizator  – 0722.538.849 / mihaela.yi@yahoo.com

Facebook: Workshop de Constelatii: Fa pace cu tine!

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron, insa daca vii insotit de un participant, contributia  va fi de 100 Ron.