Workshop de constelatii: Eu in relatie cu mine.

picwk2

Cea mai importanta relatie este cea pe care o ai cu tine insuti/insati. Ce poate fi mai semnificativ si mai important decat relatia cu persoana cu care dormi, mananci, traiesti, faci planuri , gandesti, te misti, secunda de secunda, 24 de ore din 24 , 7 zile din 7? Felul in care iti traiesti aceasta relatie iti dicteaza direct si fara echivoc intreaga viata.

Este ea o relatie de iubire? De respect, incredere , cunoastere, grija si atentie? Este o relatie bazata pe o dragoste de sine sanatoasa?  Este o relatie de crestere si dezvoltare?

Te invit la un workshop de autocunoastere si descoperire prin metoda constelatiei. Te invit sa exploram impreuna “partile” din noi, relatia dintre ele , raportul pe care il avem cu sinele nostru sanatos si felul in care se reflecta el in realitatea exterioara. Daca si pentru tine are sens ideea ca ce purtam inauntru se materializeaza in exterior, te poti alatura grupului pentru a face un pas in identificarea tipului de relatie pe care il ai cu tine si cum iti afecteaza asta felul in care iti construiesti viata. Cand devine clar felul in care interactionezi cu tine, se deschid noi cai si oprtunitati de vindecare si crestere. De ce sa pornesti de aici? Pentru ca este punctul care va atinge si orice alt domeniu al vietii tale in care doresti imbunatatiri. Cu tine incepe si se construieste totul.

Metoda este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentantii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Sambata, 18 martie, in intervalul 9:30 – 18:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ne poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

Mihaela Roman, organizator  – 0722.538.849 / mihaela.yi@yahoo.com

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron, insa daca vii insotit de un participant, contributia ta va fi de 100 Ron.