Workshop de constelatii: “Eu am curaj sa aleg schimbarea.”

Curajul este poate cea mai importanta calitate atunci cand vrem sa schimbam o viata traita din inertie. Desi pentru a pune in miscare forta care aduce schimbarea este nevoie de mai multe resurse, calitatea  esentiala este curajul– pentru ca este nevoie de curaj pentru a plonja in necunoscut, fie ca este vorba de un nou job, o noua relatie sau pur si simplu un nou “tu”. Este nevoie de curaj pentru a te putea privi in oglinda si a-ti asuma parti din tine necunoscute, neexplorate sau poate chiar neplacute.

Este nevoie de curaj pentru a ne asuma riscul schimbarii, cand exista sanse egale sa avem succes sau sa esuam. Este nevoie de curaj pentru a ne asuma o decizie si a o duce pana la capat chiar si cand suntem coplesiti de frica. Curajosi sunt cei care isi asuma riscul incertitudinii, cu tot cu teama pe care aceasta o implica.

Va invit la un nou workshop de lucru prin metoda constelatiei, sa parcurgem impreuna pasii necesari pentru a ne conecta cu resursele de care avem nevoie pentru schimbarea pe care dorim sa o producem in viata noastra.

Metoda este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentatii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Sambata, 20 mai, in intervalul 9:30 – 18:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ne poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron, insa daca vii insotit de un participant, contributia ta va fi de 100 Ron.