Workshop de constelatii: Cum facem alegeri?

Lumea noastra exterioara reflecta de fapt lumea noastra interioara. Oricat de greu ne-ar fi sa acceptam si sa ne asumam responsabilitatea, fiecare alegere pe care o facem clipa de clipa contribuie la construirea vietii noastre.

Daca viata noastra nu arata asa cum ne-am dorit , este necesar sa constienizam felul in care noi insine am contribuit la formarea ei. Alegerile pe care le-am facut ne-au dus mai aproape sau ne-au indepartat de rezultatul dorit.

Am facut aceleasi alegeri inconstiente iar si iar, invartindu-ne in cerc sau ne-am pozitionat sanatos, constientizand mecanismele automate care ne mentin fideli unor angajamente ascunse, autosabotoare?

Facem alegeri din frica si conformism sau avem capacitatea de a evalua si a alege varianta cea mai potrivita pentru binele nostru ? Cand ne aflam in situatii stresante de alegere si schimbare, putem sa ne mobilizam , sa evaluam alternativele, sa fim constienti ca avem in fiecare clipa o alegere de facut sau ne resemnam dand vina pe circumstante, soarta, ceilalti si intrand pe “pilot automat” ca reactie la experientele traumatice din trecut?

Pe 27 ianuarie va invit la un nou workshop de constelatii, sa exploram impreuna angajamentele ascunse care ne imping catre alegeri nepotrivite si sa descoperim partea de sanatate in care putem accesa capacitatea noastra de a face alegeri constiente, constructive, in acord cu binele nostru real.

“Constelatia e ca un microscop pentru psihi­cul uman, scoate lucrurile din interior si le face vi­zi­bile. E ca si cum, dintr-odata, ai vedea in ex­terior fil­mul care se deruleaza in capul tau: astea sunt rela­tiile pe care le am, mecanismele mele de protectie, obiceiurile, reactiile, asta e trauma pe care am tra­it-o. E nevoie de un grup de oameni, e nevoie de un facilitator, care e psihoterapeutul, si e nevoie ca cel ca­re decide sa intre in joc sa aiba o intentie clara, pe care sa o poata scrie pe tabla sau pe o bucata de har­tie. Poate fi orice, de pilda “Vreau sa inteleg de ce m-am imbolnavit de cancer” sau “De ce toate fe­meile ma parasesc?”, “De ce imi este frica sa am o relatie?”. Apoi, pentru fiecare cuvant al propozitiei, un om din grup se va oferi sa fie re­prezentant. Ce se intampla mai departe e foarte greu de explicat lo­gic. Pur si simplu, reprezentantii ajung sa scoata la iveala, prin gesturi si lucruri pe care le spun, intam­plarile dureroase care ne-au marcat cand eram foar­te mici si pe care le-am uitat. Repre­zen­tantii grupu­lui care scot la iveala informatia nu sunt constienti de gesturile lor, nu folosesc cai logice, ci se bazeaza mult pe intuitie, se conecteaza la inconstientul celuilalt si apoi traduc ce simt in vorbe sau imagini.” ( Franz Ruppert  ).

Costul acestui workshop este 200RON pentru cei care doresc sa isi lucreze propria intentie si 150RON pentru cei care doresc sa participe ca reprezentanti. Tematica este orientativa, se poate lucra orice intentie.

Numarul maxim de reprezentanti este 10 si se pot lucra maximum 6 constelatii individuale. Confirmarea inscrierii se face printr-un avans de min 50% , in ordinea cererii.

Data limita pentru inscrieri: 25 ianuarie 2018

Pentru alte detalii si inscrieri va stau la dispozitie cu drag: elenaalexandranistor@gmail.com/ 0745995020

Elena Alexandra Nistor

Psiholog clinician/ facilitator in metoda constelatiei

www.fiideparteata.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s