De la toxic la sanatos in relatii

De la manipulari “nevinovate” pana la violenta si abuz  cu totii  experimentam in relatiile noastre de orice tip, rolurile de victima- agresor in diferite grade de profunzime. Fie ca este vorba de o relatie deja toxica sau abuziva, fie ca sunt doar diferite aspecte ale jocului de putere dintre parteneri care fac relatia nesatisfacatoare, aceasta dinamica victima – agresor isi are originea in relatiile noastre primare si experientele noastre timpurii.

Informatiile despre aceste experiente nu sunt constiente, insa sunt stocate si retraite automat in relatiile noastre de zi cu zi. Felul in care intram in relatii, modul in care ne alegem partenerii si investim in relatie se bazeaza pe pattern-uri de comportament, credinte, convingeri si emotii experimentate timpuriu in relatia cu figurile adulte semnificative.

Permintandu-ne sa experimentam constient aceste pattern-uri si emotii, avem acces la informatii care ne ajuta sa intelegem mai bine lumea noastra interioara , devenind capabili sa depasim blocajele pe care le avem in a trai relatii armonioase la un nivel mai profund. Reusim astfel sa ne redescoperim, sa vindecam si sa cream moduri de relationare cu sens.

Va invit cu drag la un nou workshop de constelatii in care sa exploram propriile noastre dinamici relationale, sa ni le asumam si sa gasim o cale de a le trasforma intr-un mod sanatos.

Metoda constelatiilor este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentatii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Sambata, 9 decembrie, in intervalul 9:30 – 19:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ma poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

Facebook:

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron.

**Se pot lucra aproximativ 6 constelatii indivduale – locurile se ocupa in ordinea inscrierii si achitarii unui avans.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s