Workshop de constelatii: Cine sunt eu fara tine?

Cunoasterea de sine este esentiala pentru construirea unei relatii sanatoase. Cele mai multe dezamagiri ce urmeaza actiunilor noastre in cuplu se datoreaza unor asteptari ascunse nu doar fata de partener , dar si fata de noi insine. Sisteme de credinta mostenite din familia de origine sau din experienta relatiilor anterioare, pattern-uri de comportament invatate sau mostenite transgenerational conduc la reactii si actiuni care de cele mai multe ori se afla inafara sferei noastre de constienta.

Este important sa cunoastem aceste credinte si asteptari , altfel le transferam inconstient asupra partenerului si ajungem sa-l “pedepsim” pentru ceva ce altcineva a facut. Este vital sa le recunoastem si sa ne eliberam de ele, pentru a ne contura propriul “eu” si a stabili propriul sistem sanatos de valori si credinte cu care intram in relatii sau ca care sa ne redefinim relatiile existente. Limitele si granitele sanatoase stabilite apoi ne ajuta sa ne pastram individualitatea si sa ramanem deschisi catre o comunicare sanatoasa cand partenerul nostrum isi transfera inconstient asteptarile asupra noastra.

Va invit la un workshop de constelatii in care vom raspunde impreuna la urmatoarele intrebari :

Cum imi traiesc individualitatea? Imi permit libertatea de a ma bucura de ea?
Stiu sa spun “nu” si stiu sa cer ce am nevoie?
Cum ma influenteaza felul in care relationez in viata de zi cu zi?
Ce inseamna intimitatea emotionala  pentru mine?

Sunt empatica cu partenerul meu? Sunt dispusa sa ascult sis a inteleg, sau mai degraba presupun?

Ma simt inteles/inteleasa, ascultat/a, spun ce am nevoie sau astept ca celalalt “sa gicheasca” ?

Workshop-ul se adreseaza celor aflati intr-o relatie  si doresc sa stabileasca limite sanatoase in cuplu, dar si celor care au iesit dintr-o relatie si sunt in proces de regasire de sine sau de redefinire personala.

Metoda constelatiilor este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentatii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Sambata, 18 noiembrie, in intervalul 9:30 – 19:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ma poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

Facebook:

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron, insa daca vii insotit de un participant, contributia  va fi de 100 Ron.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s