Workshop de constelatii: Frici, fobii si metafore

Fobia reprezinta frica irationala si uneori dusa la extrem  de ceva anume, fie obiect, persoana, animal, insecta sau situatie care in sine nu prezinta un pericol – sau cel putin nu unul foarte mare sau de negestionat. Frica de a zbura cu avionul, frica de boli, de doctori,  de albine sau paianjeni, de lifturi, de inaltimi, de a calatori pe apa –  ne afecteaza in multe feluri viata de zi cu zi , necesitand eforturi si energie suplimentara din partea persoanei in cauza pentru a se a adapta si a gasi noi si noi strategii de a face fata situatiei perceputa ca fiind extrem de periculoasa. Dar daca in spatele acestor frici apparent irationale s-ar ascunde o cauza cat se poate de rationala? Daca frica este justificata, doar ca obiectul ei este gresit ? Daca frica extrema de a ramane blocat in spatii inchise de exemplu, ar ascunde un motiv mult mai adanc ca o trauma , un abuz sau o situatie amenintatoare de viata ? Ai vrea sa il afli , ai fi curios sa explorezi adevarata cauza ?

Daca fobia mea ar fi o metafora pentru un eveniment real caruia nu i-am putut face fata la momentul cand a aparut si a fost nevoie sa il transform in frica de spatii inchise sau deschise, insecte, avioane, inaltime , apa si chiar oameni ? De ce imi este frica de fapt ? As fi dispus sa vad adevarata cauza, sa traiesc durerea evenimentului, sa o vindec si apoi sa o las sa treaca ?

Va invit la un workshop de constelatii unde vom putea explora impreuna, intr-un cadru sigur si prietenos, cauzele ascunse ale fobiilor sau ale fricilor mai puternice care ne afecteaza calitatea vietii, care ne fac sa traim intr-o anxietate continua , sa dezvoltam comportamente compulsive si obositoare si care ne consuma energia vitala.

Metoda constelatiilor este folosita in terapia traumei, care ofera o oportunitate pentru explorarea personala a lumii psihologice inconstiente, prin integrarea amintirilor traumatice care stau la baza dificultatilor proprii de viata, permitand astfel schimbarea. Conform teoriei lui Franz Rupert, cheia procesului de reintegrare consta in sansa pe care o are “partea sanatoasa” de care dispune orice om, de a vedea si accepta “partea traumatizata”, unde se afla blocata multa energie vitala. (Mai multe detalii despre metoda poti gasi aici: https://fiideparteata.com/metode/).

Cum lucram? 

Pentru inceput stabilesti o intentie care are legatura cu cautarile tale si contextul tau de viata, cu ceea ce iti doresti sa obtii. Odata stabilita intentia, vei putea alege persoane din grup care sa o reprezinte si sa o oglindeasca intuitiv si empatic, astfel incat sa iti poata oferi o imagine mai clara despre problematica cu care te confrunti. Cu o aceasta prima claritate si constientizare, vom putea merge mai departe cu procesul explorarii, in functie de resursele proprii si ale grupului, pana cand vom ajunge la o concluzie satisfacatoare pentru momentul prezent. Eu te voi insoti cu drag in acest proces, atat cat iti va fi tie confortabil si potrivit. Recomand o tinuta lejera si deschidere cat se poate.

Cum functioneaza?

Teoria neuronilor oglinda ofera o explicatie pentru modul in care reprezentatii grupului reusesc sa reflecte intocmai situatia celui care lucreaza o tema. Ei sunt capabili sa oglindeasca starile emotionale inconstiente ale celuilalt si in acelasi timp sa diferentieze trairile proprii. Alegerile se fac in baza similaritatilor trairilor proprii si ale celuilalt, astfel incat ambele parti pot constientiza si lucra pentru propria videcare. O constelatie poate oferi cadrul propice in care o fiinta umana reflecta o alta fiinta umana, in scopul cresterii, intelegerii si acceptarii de sine.

Cand? 

Sambata, 28 octombrie, in intervalul 9:30 – 19:00 (cu pauza de masa si confort).

Pentru mai multe informatii si inscrieri ma poti contacta: 

Elena Alexandra Nistor, facilitator – 0745.995.020 / elenaalexandranistor@gmail.com

Facebook:

* Pentru acest workshop contributia este de 150 Ron, insa daca vii insotit de un participant, contributia  va fi de 100 Ron.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s